Algemeen

Mariëlle Valk Meerkamp Fries kampioen turnen

Na twee plaatsingswedstrijden mocht SGC Stiens dit seizoen met 9 turnsters naar de meerkamp Friese Finale. Een hele prestatie van deze meiden, in een deelnemersveld van soms wel 75 turnsters. 

Te beginnen met: Doreen de Jong 10e, Mare Achterberg 9e, Jasmijn Terpstra 7e, Femke Andringa en Marianne Valk een 5e plaats. 

Maar liefst vijf meiden die binnen de top 10 van Friesland een eind klassement plaats hebben weten te behalen. Voor Doreen en Marianne was het extra spannend gezien ze voor het eerst dit seizoen weer KNGU wedstrijden turnen en onder de vlag van SGC Stiens mogen deelnemen. 

Mireille Klok is na een periode van zware blessureleed weer helemaal terug in het dames turnen. Zij behaalde bij de eerste voorronde een 12e plaats, maar bij de tweede plaatsingswedstrijd een verrassende 4e plaats. Dat leverde haar een ticket op voor de finale. Een hele prestatie en vooruitgang. 

Liese-Janne Bremer en Fenne Boomsma kwamen langzaam op gang dit seizoen, maar wisten beide in een mega grote groep waarbij de cijfers heel dicht bij elkaar lagen toch een ticket te bemachtigen. Ze hebben heel netjes geturnd maar beide lieten een steek vallen op een toestel. Een kleine foutje is genoeg om net buiten de top 10 te eindigen. 

Mariëlle Valk heeft een top seizoen en mocht dan ook met de titel Fries kampioen meerkamp naar huis in haar categorie keuze niveau H. Mariëlle is vanuit een andere vereniging bij SGC komen turnen zodat ze weer kan deelnemen aan de KNGU wedstrijden. De eerste plaatsingswedstrijd won ze een medaille waar ze in de tweede wedstrijd een medaille net mis liep. De verbeter punten vanuit beide rondes zijn meegenomen in haar training en dat heeft geresulteerd in de titel. In de Friese finale is ze als 1e op sprong geëindigd, brug als 2e, balk als 1e en op het onderdeel vloer als 4e. Het totaal aantal punten was meer dan voldoende voor een gouden plak met een punt verschil op nummer 2. Een zeer terechte winnaar dus.

 

Het wedstrijdseizoen is voor de turnsters van het keuze niveau (voldoen aan losse regelementen per toestel) nog niet voorbij. Zij trainen nog geconcentreerd en bereiden zich voor op de laatste wedstrijd, de Fries kampioenschap toestelfinales. De Friese finale waarin de turnsters per toestel een medaille kunnen winnen. Dames gefeliciteerd en succes