Algemeen

Mooie Zomer in Leeuwarden, Stiens en Grou: ga aan de slag met kunst en cultuur!

Het cursusseizoen gaat van start! Met dank aan de gemeente Leeuwarden hebben we samen met Stichting Binnenstadsmanagement een programma verzorgt voor een levendige nazomer, Mooie Zomer 2022. Die kunnen we dit jaar extra luister bijzetten door de coronaondersteuningsgelden waardoor we een wervelende start geven aan het cursusjaar: in Leeuwarden, Stiens en Grou. 

Sambaband Almondegas. Foto: Marc Hoekstra

Hiermee proberen we alle inwoners van gemeente Leeuwarden te enthousiasmeren ook actief deel te nemen aan kunst en cultuur. Je kunt maar liefst 5 weekenden, aan de slag met kunst en cultuur via ons programma. Denk aan open dagen, workshops, voorstellingen, optredens en meer! Scan de QR-code voor het programma. De officiële aftrap is zaterdag 27 augustus om 14.00 uur verricht door cultuurwethouder Hein Kuiken.

 

Mooie Zomer in het centrum 

van Leeuwarden

Laat je verwonderen in het weekend  3/4 september, 10/11 september en 17/18 september. Daarnaast is er de Cultuur Educatie Locatie Tour tijdens Uit in Huis op zaterdag 3 september. Muziek, kunst en meer! Ga met een stadsgids langs culturele highlights en maak zo een Zomers Ommetje. Beleef een Chinese Picknick met interactieve performance voor en met kinderen op het Waagplein of geniet van een optreden van het Shantykoor op de Praam. In het Julianapark kun je bij het Park Podium genieten van gedichten en verhalen, houdt Telekids Musicalschool Open Dag en kun je in Post Plaza aan de slag met Urban Scetching o.l.v. Margreet Loonstra van Ceruleum.

 

Laat je inspireren in Stiens 

en Grou

Het eerste (3/4) en laatste (24/25) weekend van september vinden er activiteiten plaats rond de Stienser Jaarmarkt, Anne-Famkes Pleats, Pakhûs SOLO en Trimdiel Keunstrûte. In Grou moet je zijn bij Paviljoen Prikmar, want op zaterdag 17 en zondag 18 september is daar genoeg te doen voor jong en oud: improvisatietheater voor jong en oud en workshops Handlettering bijvoorbeeld.

 

Welke cursus ga jij doen?

Voor iedereen die in gemeente Leeuwarden actief aan de slag wil met kunst en cultuur staat Kunstkade klaar. Van muziek tot theater en van beeldende kunst tot erfgoed. Met een ruim aanbod aan cursussen, valt er voor jong en oud wat te kiezen. Welke cursus ga jij doen? 

Kijk op www.kunstkade.nl voor meer informatie.

 

Mooie Zomer in Leeuwarden wordt georganiseerd door Kunstkade in samenwerking met Stichting Binnenstadsmanagement en maakt onderdeel uit van de start van het culturele cursusjaar