Algemeen

Muziekvereniging Takostu Stiens start met Slag & Vlag

Slag & Vlag is een nieuwe band binnen Muziekvereniging Takostu voor mensen met een verstandelijke beperking. Een band waar muziek maken met slagwerk en bewegen op muziek met behulp van vlaggen centraal zal staan.  

In oktober wordt gestart met twee groepen. Een slaggroep en een vlaggroep.  De deelnemers aan deze groepen worden gewoon lid van Muziekvereniging Takostu en betalen net als ieder ander lid van Takostu maandelijks contributie.

Voor de nieuwe leden moet, net als voor de bestaande leden van Takostu, plezier voorop staan en vanuit plezier volgt, zo is de ervaring met Slag en Vlag elders in het land, vanzelf ontwikkeling. Leden van een projectgroep binnen Takostu hebben onder andere hun licht opgestoken bij Advendo Slag en Vlag in Sneek. Daar is inmiddels de nodige ervaring opgedaan met Slag en Vlag. En die ervaring is heel positief. De individuele mogelijkheden van de deelnemers aan Slag en Vlag zullen de snelheid en mate van ontwikkeling van de nieuwe leden van Takostu bepalen. Daarmee onderscheidt Slag en Vlag zich als band niet van de andere bands binnen Takostu.  In groepsverband muziek maken en bewegen op muziek De slagwerkgroep gaat samen muziek maken op trommels en ander slagwerk. Er wordt een standaard programma-opzet gevolgd. Dit maakt dat de deelnemers vooraf al wetten wat er gaat gebeuren en dat levert rust op. De vlaggengroep gaat bewegen op muziek. En dat gaat over veel meer dan alleen bewegen en dansen. Het gaat over motorische ontwikkeling, lichaamsbeheersing, uitstraling, het bewust zijn van je lichaam en bewegingen en natuurlijk over actief bezig zijn in groepsverband. Bewegen op muziek en het maken van muziek is goed voor de ontwikkeling van ieder mens! 

 

Voor wie is Slag en Vlag

Slag en Vlag is voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis en/of zelfstandig wonen of in een zorginstelling. Iedereen die wil meedoen en kan meedoen, is welkom bij Slag en Vlag en is dus welkom om lid te worden van Takostu. Vanaf 2 oktober starten de lessen. De lessen worden gegeven door instructeurs van Takostu en tijdens de lessen zullen steeds enkele leden of vrijwilligers van Takostu aanwezig zijn als begeleiders. Bij iedere training zal tenminste één zorgprofessional aanwezig zijn.

 

Workshops om kennis te maken met Slag en Vlag

Op 3 juli zijn in Stiens twee workshops waar mensen die het leuk lijkt om lid te worden van Takostu gratis en geheel vrijblijvend kennis kunnen maken met Slag of Vlag. De workshops worden gehouden in de vorm van proeflessen en starten om 18:45 uur en duren tot 19:45 uur. De Workshop Takostu Slag wordt gegeven in het clubgebouw van Takostu aan de  Truerderdyk 4H. De Workshop Vlag wordt, in verband met de benodigde plafondhoogte, gegeven in de gymzaal van Talant aan de  Ieleane 3. 

Meer informatie is te vinden op de website van Takostu: www.takostu.nl 

 Zie de advertentie op pagina 14 van de Stienser week 26