Algemeen

Natuurbeleving in Noardeast-Fryslan

Dat de natuur in Noordoost- Friesland prachtig is hebben de leerlingen van Op ‘e Trije kunnen beleven. Ze sloten de maand september af met natuurexcursies voor de hele school. Deze excursies werden door de Klyster aangeboden.

Op de laatste herfstachtige dag in september gingen de leerlingen van de onderbouw op herfstexcursie naar het Tolhuispark. Hier onderzochten de kinderen de flora en fauna die zich verschanst in dit park. Met loepjes en zoekkaarten gingen de kinderen op ontdekkingstocht en vonden ze van alles, van kikkers tot paddenstoelen.

De kinderen uit de middenbouw volgden een natuur fotografie workshop van Kidz klix. Alle kinderen kregen een fototoestel tot hun beschikking en gingen na een korte instructie naar het Ferwerter bos, waar ze prachtige foto’s hebben gemaakt. De leerlingen maakten onder andere foto’s uit een kikker perspectief of een vogel perspectief. Ze deden ook een bijzondere ontdekking. Volgens Bart Stornebrink had een van de leerlingen, Jorrit Heslinga, een tijgermug vastgelegd. Met deze bijzondere foto won Jorrit later ook de fotowedstrijd.

Onder begeleiding van twee gidsen gingen de leerlingen uit de bovenbouw het wad op. Ver kwamen ze helaas niet, omdat het water behoorlijk hoog stond. Dat leidde voor een aantal schapen die daar waren tot spannende momenten. Er zaten namelijk een aantal schapen vast. De brandweer werd er uiteindelijk bijgehaald om de schapen te redden.

We kunnen terugkijken op drie zeer geslaagde, soms ietwat enerverende, excursies in de nabije prachtige omgeving van de kinderen.