Algemeen

Nieuwe speeltoestellen in de speeltuin ‘It Boartersstasjon’ aan de Stasjonsstrjitte in Minnertsga

Sinds december is de speeltuin aan de Stasjonsstrjitte weer helemaal up tot date, met voor alle leeftijden leuke toestellen.

Voorheen was de speeltuin vooral gericht op kinderen vanaf vier jaar. Voor de jongste kinderen was het nog niet geschikt, maar er zijn wel heel veel jonge kinderen in de buurt en in het dorp. Een aantal enthousiaste buurtbewoners zijn aan de slag gegaan en hebben er voor gezorgd dat er ook voor de jongste kinderen veilige speeltoestellen zijn gekomen.

We hebben een prachtige peuterschommel gekregen met veiligheidszitting, een wipkip in de vorm van een motor met zijspan en een marktkraam met telraam.

Nu het voorjaar is en het weer steeds mooier,  wordt er volop gespeeld in de speeltuin. Kinderen uit het hele dorp komen spelen in de speeltuin,  pakes en beppes komen met hun kleinkinderen en gastouders met hun oppaskinderen.  Wat een feest!

Dit alles is mogelijk gemaakt door: Iepen Mienskipsfûns Provinsje Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Fonds Nij Bethanië, Woningstiching Noord-west Friesland, het Oranje Fonds en donaties uit het dorp.

 

Nieuwsgierig? Kom dan ook eens spelen in het Boartersstasjon.