Algemeen

Nieuwjaarsconcert Constantia Menaam en Strijkkwartet Amarens

Het nieuwe jaar beginnen met een verfrissend concert? Dat kan op zaterdag 20 januari. Fanfare-ensemble Constantia en Strijkkwartet Amarens verzorgen dan samen een nieuwjaarsconcert. 

Het zal een ware traktatie voor de oren worden. Met een zeer divers programma en toegankelijke muziek kan het nieuwe jaar vrolijk gestart worden. Constantia en Amarens zullen gezamenlijk muziekstukken spelen, maar ook afzonderlijk van elkaar. 

Amarens is een professioneel strijkkwartet dat met veel enthousiasme fantasierijke concerten verzorgt. Marjan Waringa en Maaike Gerritsen op viool, Marjan Valk op altviool en Esther de Boer op cello hebben het strijkkwartet in 2008 opgericht. Ze begeleiden graag koren en werken mee aan diverse projecten. Ze spelen daarnaast ook eigen programma’s. En met regelmaat werken ze samen met andere musici of ensembles.  

Fanfare Constantia geeft sinds anderhalf jaar als fanfare-ensemble concerten met verschillende muzikale thema’s. Voorzitter Boukje Houtsma: “Tijdens dit nieuwjaarsconcert willen we een sfeer neerzetten die past bij een traditioneel nieuwjaarsconcert dat mensen kunnen kennen van andere bekende nieuwjaarsconcerten, bijvoorbeeld van André Rieu of de Wiener Philharmoniker dat jaarlijks op tv wordt uitgezonden. Met Strijkkwartet Amarens zien we een mooie samenwerking. En zij zien dat ook met ons zitten! We verzorgen samen een spetterend programma dat het bezoeken zeker waard is”. 

Het concert begint om 19:30 uur en wordt gegeven in het gymlokaal van Menaldum