Algemeen

Oogstfeest Snakkerburen 28 augustus 2022

Op zondagmiddag 28 augustus aanstaande is er op de Doarpstún Snakkerbuorren het jaarlijkse oogstfeest van 13.00 tot 17.00 uur. 

Van één tot vijf uur kunt u genieten van de groene oase van de Doarpstún in Snakkerburen, vlak boven Leeuwarden. Kraampjes met bloemboeketten, groente, fruit en veel pompoenen, vers van de akkers. 

Middelpunt van alle gezelligheid is het terras, live muziek en de kraam met gebak. Muziek is er onder anderen van shantykoor de Hangploeg uit Makkum. Verder zijn er kramen met ambachten, kunst en nijverheid uit de buurt.  Er is ook een groep plein air schilders actief. Zij zijn buiten aan het schilderen tussen de akkertjes. U kunt zien hoe een schilderij ontstaat. En heeft u al de speurtocht gedaan? Het is leuk voor groot en klein en vooral groot mèt klein. De route gaat via alle uithoeken van het terrein.  Er zijn op verschillende tijden rondleidingen om te laten zien wat er op de akkers in de kassen gebeurt en waarom. Er wordt uitgelegd wat micro farming inhoudt.  Op de Doarpstún Snakkerbuorren worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.  Bij RadenMaar mag u een gokje wagen hoe zwaar onze grootste pompoen van dit jaar is en hoeveel aardappels er in de grote glazen pot zitten. De hoofdprijs is de inhoud van deze glazen pot.  Kinderen kunnen een echte kabouter schilderen, of van mais popcorn maken boven het houtvuur. En de klimwand van strobalen is er weer. Voor de allerkleinsten een zandbak en waterkuip. De toegang en de verschillende activiteiten zijn gratis