Algemeen

Open dag bij Tennisvereniging Schatzenburg

Al meer dan 45 jaar beoefenen leden van Tennisvereniging Schatzenburg enthousiast hun sport op een goed onderhouden tennispark op Schatzenburg tussen Menaam en Dronryp.  

Tennisvereniging Schatzenburg is een bloeiende vereniging waar, naast de tennissport,  gezelligheid en samen zijn een belangrijke rol speelt. Tennissen is gezond bewegen in de buitenlucht en met 4 kunstgrasbanen kan er het gehele jaar door worden getennist. Ruimte is er voor competitie of recreatieve momenten en ook de tossmogelijkheden op dinsdag- en donderdagmorgen en vrijdagavond worden volop benut. Een gezellige drukte.

Zaterdagmiddag 16 maart vanaf 14.00 uur is  de 'Open Dag' van TV Schatzenburg.

Iedereen is welkom, om op deze middag kennis te maken met deze tennisvereniging. De leden vertellen graag over de tennissport, de vereniging en haar activiteiten. Ook over tennislessen, voor jong of ouder,  voor junioren, senioren, beginners en gevorderden. Tennisleraar Roland Lucardie van Tennisschool Lucardie uit Leeuwarden is enthousiast actief binnen de vereniging, met de tennislessen voor junioren en senioren. De tennisvereniging richt zich ook graag op de jeugd en investeert daarin. In samenwerking met het Beweegteam van gemeente Waadhoeke biedt zij, met tennisschool Lucardie, in het voorjaar en bij de start van het schooljaar ook de basisscholen in Menaam en Dronryp 'schooltennislessen' aan. Voor de kinderen een eerste kennismaking met de tennissport en voor de scholen een mooie variatie in de sportlessen. 

Een schooltennistoernooi, voorafgaand aan de Open dag is een mooie afsluiting van die sportbeleving.  

2019 - Rookvrij
Het voorstel van de voetbalverenigingen aan de tennisvereniging, voor het gezamenlijk plaatsen van een bord op sportpark Schatzenburg in het kader van 'Op weg naar een rookvrije generatie', was voor TV Schatzenburg de aanleiding die woorden ook kracht bij te zetten. Roken past niet in de gezonde sportomgeving die men leden en ook bezoekers wil bieden. Dit vraagt om een rookvrije omgeving. 

De recente ledenvergadering besloot dan ook unaniem tot een 'algeheel rookverbod' op het tennispark Schatzenburg. Tennisvereniging Schatzenburg is dus vanaf nu echt 'Rookvrij'. 

Kijk eens op de website van www.tvschatzenburg.nl