Algemeen

Optreden Frjemd Folk in d'Alde Wite Dronryp

Op zondag 13 oktober treedt Frjemd Folk op in de Salviuskerk, in de volksmond d'Alde Wite genaamd; met een programma waar het verlangen van af druipt!

Frjemd Folk is een gedreven zanggroep van elf enthousiaste mannen en twee vrouwen die zich toelegt op Keltische Folkmuziek. De groep is in 2007 ontstaan op initiatief van Bram van der Weg en Hinke Jelsma. In de loop van de jaren is er een veelzijdig repertoire ontstaan. In tegenstelling tot vele andere groepen in dit genre, ligt de nadruk bij hen op de zang. Denk aan vocale, meerstemmige muziek, met als vaste muzikanten Anne J. Wagenaar gitaar, Rutger Dijkstra viool, Janet Hardorff gitaar en Hinke Jelsma op de bas en accordeon.

De Ierse folkmuziek is de bekendste Keltische muziek van vandaag de dag. Al voor het begin van de jaartelling was deze muziek erg belangrijk in de Ierse cultuur.  

Het repertoire van Frjemd Folk is even divers als het landschap van het Keltische gebied: van ruw en weerbarstig als de rotskusten van Ierland, zoals in het strijdlied “Follow me up to Carlow”, tot het lieflijke en bijna melancholische Bretonse gebied in “Fields of Gold”. Frjemd Folk heeft bewezen om op niveau, boeiende Keltische Songs te kunnen presenteren.

In 2016 werd de CD "The Cliffs" uitgebracht.