Algemeen

Politie van Sint Annaparochie presenteert Mobile Media Lab op Campus Middelsee

In het kader van de Gezonde Leefstijlweek binnen het thema gezond gedrag heeft de politie afgelopen week de leerlingen van Campus Middelsee voorgelicht over het “gezond” gebruik van de sociale media.

De oprit van de Campus werd opgevuld met een heus “Mobile Media Lab”. Een grote vrachtauto van Politie Nederland werd op de oprit van de Campus gereden,  met daarin attributen aan boord om leerlingen mee te nemen in de gevaren en de gevolgen van de sociale media. Alle leerlingen van de klassen 1 werden meegenomen in de wereld van het onheus gebruik van met name de mobiele telefoon en de gevolgen daarvan en de daaruit voortvloeiende straffen. Maar ook het gebruik van dit medium op een goede wijze en de voordelen die het allemaal te bieden heeft.

Kortom een leerzame les voor onze leerlingen, die velen een beter zicht heeft gegeven op “ oorzaak en gevolg”. Fenomenen die in alle scholen in Nederland de revue passeren als: pesten over de app, sexting, bedreigen middels de app, misbruik van programma’s als Instagram en Snapchat en ongevraagd filmen en fotograferen en online zetten, werden door de politie behandeld. Ook werd de leerlingen verteld wanneer en hoe de politie in te schakelen,  en eventueel om hulp te vragen. De leerlingen hebben in ieder geval het spreekwoord “Bezint eer ge begint”  mee gekregen en denken vanaf nu na over het gebruik van dit toch ook weer “fantastische” medium – mits op de juiste wijze gebruikt.