Algemeen

Poptaslot in MidZomerPracht

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 11.00-17.00 uur organiseert het Poptaslot in Marsum weer een  bijzonder evenement: Poptaslot in MidZomerPracht. 

Bij de succesvolle producties Wonderen tussen Licht & Schaduw en Poptaslot bij Kaarslicht vorig jaar tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, had het Poptaslot de hoofdrol. Nu staan vooral de Popta tuinen rond het slot centraal, waarbij natuurlijk ook het Poptaslot, het Popta Gasthuis en de Kerk te bezichtigen zijn. Het is zomer en de tuinen staan in volle bloei. Daar moet iedereen van kunnen genieten, zowel volwassenen als jongeren. Maar er is nog veel meer te beleven! Er is live muziek met het strijkkwartet Oera Linda en de Wereldmuziekgroep RemoliNo, Gerard Jorna op doedelzak en Tonny Holsberger op draailier, een expositie over zowel dag- en nachtvlinders, catering, picknicken op het grasveld en misschien wordt u daarbij vastgelegd op het doek van een kunstschilder (de Rembrandt van Marsum), een speurtocht voor de jongeren met een speciale prijs. We hopen dat in de kas de Koningin der Nacht bloeit. Kraampjes, waar u informatie kunt krijgen over Staten en Stinzen in Fryslân, het Frysk Wurkferbân over het behoud van oude Friese plantenrassen, de Gilde van Tuinbazen en Marijke de Bie over het Elfsteden Bijenlint van Fryslân. In het Popta Gasthuis is de Museumkamer, het Washuis, de Heerenkamer open en de Kerk is te bezichtigen. Kortom voor elk wat wils om je helemaal in onder te dompelen en volop van te genieten!

Overal lopen gidsen die u op vragen antwoorden kunnen geven en verschillende geheimen kunnen onthullen, die u misschien al lang had willen weten! De Popta tuinen, Popta Gasthuis en Kerk zijn gratis toegankelijk, voor de bezichtiging van het Poptaslot moet u kaarten kopen via de website en gaat per tijdslot. 

Entreekaarten bezoek Poptaslot alleen via:  www.vanplan.nl www.poptaslot.nl  

 

Nachtvlinderspotten. 

Als speciale extra belevenis organiseren we in samenwerking met tuinman Piebe van der Hoek in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni: Nachtvlinderspotten. Hoe bijzonder is het om door middel van licht en een wit laken verschillende nachtvlinders in hun habitat actief bezig te zien. Ze lijken zo kleurloos, maar als ze gaan vliegen wordt er een kleurenpracht zichtbaar die het oog streelt! Voor de liefhebbers, er is plaats voor maximaal 20 mensen. Opgave via: info@wouterdaane.nl. Wie het eerst komt het eerst maalt!