Algemeen

PSV De Molenruiters scoren op FK Dressuur

In het weekend  8 februari t/m 10 februari vonden de Friese Kampioenschappen dressuur plaats in Harich. Diverse combinaties van PSV De Molenruiters kwamen hier aan de start en met succes.

Pony’s: In de B dressuur categorie C reed Anna-hilde Hovenga een proef met pony Rebecca. Ze reden een percentage van 60,583% bijeen en eindigden hiermee op een3e plek! In dezelfde klasse, maar dan in de categorie D/E kwamen 5 combinaties aan de start. Annette Herrema wist met Hidden Agenda SRVW het zilver te bemachtigen, met een percentage van maar liefst 68,667% mogen zij zich reserve kampioen noemen! Annemart Ferwerda veroverde de bronzen medaille met haar pony Sjeik Shamar. Haar proef werd beloond met eveneens een mooie score van 67.083%. Pietrix de Vries eindigde met Orchid’s Exel op een 7e plaats met een score van 64%. Hedwig Bakker reed haar pony Josette naar een score van 59%. Marthe Kocken behaalde met Luna’s Sunday Surprise een percentage van 58%. In de klasse L1 categorie D/E deed Amarens Rodenhuis met Gea H een poging tot het kampioenschap. Ze reed een proef wat werd beloond met 61%. Hiermee eindigden ze op een9e plek. In de klasse L2 categorie A/B wist Denise Hendrika Grietje de Vries met Amazing de reservetitel in de wacht te slepen! Hun proef werd beloond met 60,5%.

Ilse Kamminga eindigde met Brave op een 3e plek in de klasse M1 categorie D/E met een score van 63%. In de klasse M2 categorie D/E streed ook Hinke Tjitske Hellema voor de titel. Ook zij eindigen op een 3e plek met 62,33%. Liv v.d. Haring reed haar pony Jack in de klasse Z1 categorie D/E naar 59,926%. Hiermee eindigen ze op een 5e plek. In de klasse Z2 categorie C werd Liv met Sulaatik’s Vanilla Touch Fries Kampioen met een mooi percentage van 64,103%!

 

Paarden: Jacobien Ferwerda reed met haar paard Jurre V.S. een winstpunt bijeen in de B dressuur met een score van 61,167%. In de klasse L2 eindigde Hergen van Hall met Just A Dream N. op een 7e plaats met 66,083%. Martine van Dijk behaalde met Ringbo’s Zelection een  winstpunt met 62,333% in de klasse M1. Hiermee eindigden ze op een 9e plaats. Jeanine Krol reed ook een winstpunt bijeen in de klasse Z1. Ze eindigden op een 10e plek met 60,515%.