Algemeen

Recyclen voor een groter doel

Op Campus Middelsee staan vanaf dit schooljaar recycleplaatsen voor het doneren en recyclen van plastic flesjes en blikjes. Campus Middelsee stimuleert hiermee duurzaamheid, zuinig zijn op onze aarde en bewust worden dat het verbeteren van de wereld bij jezelf begint. 

De recyclebussen zijn zeer herkenbaar gezien de vorm en staan in de prachtige open kantine van de school. Ze staan naast de gezonde schoolkantine balie, waar dagelijks een betere en gezonde keuze wordt aangeboden. De prijzen liggen lager dan bij de supermarkten. Er zijn nog altijd leerlingen die wel naar de supermarkt lopen. Wel ziet de school minder blikjes en flesjes buiten op de route naar de supermarkt. Het recyclen wordt namelijk nog meer gestimuleerd door de opbrengt van het statiegeld naar de aanschaf van spelactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een voetbal- of air hockey tafel in de kantine, te laten gaan. 

De leerlingen recyclen hiermee voor een korte termijn doel en een groter doel; wees zuinig op onze aarde. Bijkomend voordeel is dat de leerling met het aanbieden van pauze activiteiten een alternatief wordt geboden binnen het nieuwe telefoonbeleid. 

Julian Klok (foto); “Het is een kleine moeite de flesjes en blikjes erin te doen. Je moet er even aan wennen dat hier nu ook statiegeld op zit. Het is leuk dat de school het zo doet, zodat wij er met zijn allen ook iets aan hebben voor nu en voor later”