Algemeen

Rede fan Fryslân met minister Schouten

De ‘Rede fan Fryslân’ op donderdag 8 oktober krijgt vanwege de coronamaatregelen een online karakter. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedsel-kwaliteit, spreekt de Rede over de toekomst van de Friese landbouw uit vanuit Den Haag via een live-beeldverbinding met het Westcord WTC-Hotel in Leeuwarden. Hier is een coronaproof bijeenkomst georganiseerd met een beperkt aantal genodigden. Omrop Fryslân zendt de toespraak live online uit via omropfryslan.nl en op TV.

Beeld: Martijn Beekman

Op de bijeenkomst spreken verder voorzitter Hendrik Galema van de Agrarische Jongeren Friesland (AJF) en voorzitter Trienke Elshof van Land en Tuinbouw-organisatie LTO-Noord een column uit en zijn er optredens van Nynke Dijkstra (klarinet) en Welmoed Poelstra (piano). De bijeenkomst in het hotel is niet toegankelijk voor publiek. Het gaat om een besloten bijeenkomst. 

De Rede van Fryslân is een jaarlijks evenement van de provincie Fryslân waarbij een prominent persoon op uitnodiging van commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok Fryslân een spiegel voorhoudt met het oog op de toekomst. Eerdere sprekers zijn onder andere Gerrit Hiemstra, Herman van Rompuy, Pieter Winsemius, Gerdi Verbeet en Bernard Wientjes.

 

De Rede van Fryslân 8 oktober van 15.30 tot 17.00 uur.