Algemeen

Relax met Stanza in Ioannis Teatertsjerke Wier

Volgens Wikipedia betekent Stanza ‘een strofe of couplet met een vast rijmschema’. Daardoor ontstaat een bepaalde, vertrouwde sfeer. Andere bronnen geven aan dat Stanza de naam van een restaurant is, dat prat gaat op zijn gemoedelijke sfeer. 

Of, weer anders, dat Stanza een bordspel is, dat in de huiskamer gespeeld wordt door drie of vier mensen en zo gezelligheid en warmte creëert. Of de naam van de band Stanza terug te voeren is op één of meer van deze betekenissen is niet duidelijk, maar feit is wel dat ook een optreden van Stanza zorgt voor een relaxte, warme sfeer. Stanza bestaat al sinds 1999, oorspronkelijk als een vijfmans-formatie, maar sinds begin vorig jaar zijn er nog drie leden. Renny Bakker neemt het vocale deel voor haar rekening. Daarbij wordt zij ondersteund door de muzikanten Wieger Jelsma op gitaar en Siemen Jelsma, die de toetsen bespeelt.

Het brede repertoire van Stanza staat garant voor een afwisselend programma. De voornamelijk Friese en Engelse nummers zijn grotendeels zelf geschreven. In hun popballads zijn hier en daar ook blues- en jazzinvloeden te horen. De muziek heeft een intieme, warme sfeer en is daarom bijzonder geschikt voor een luisterend publiek. Stanza zal in de prachtige ambiance van de Ioannis Teatertsjerke zeker tot zijn recht komen. 

 Zondag 17 februari om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier. Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123 www.ioannistheatertsjerkewier.nl