Algemeen

Robert Jan Luinstra neemt afscheid van de Kangoeroe Klup

Het is alweer acht jaar geleden dat Robert Jan Luinstra de leiding over de Kangoeroe Klup overnam van Jan van der Meulen. De oudste zoon van Robert Jan zat op dat moment bij de Kangoeroe Klup. En nu zijn dochter de leeftijd heeft bereikt om te gaan korfballen bij de F’jes van KV CSL, is de tijd gekomen om afscheid te nemen van de Kangoeroe Klup. 

De Kangoeroe Klup is bedoeld om kinderen van 3 t/m 6 jaar met een knipoog kennis te laten maken met de beginselen van korfbal. Zo leren ze onder andere springen als een kangoeroe, klimmen als een aap, rollen als een frikadel, schieten op de korf, maar wat alle kinderen die les hebben gehad van Robert Jan in ieder geval nooit zullen vergeten is dat alpaca’s niet kunnen vliegen! Alles wordt uit de kast gehaald om kinderen klaar te stomen voor korfbal, maar ook voor andere sporten is de Kangoeroe Klup een goede basis. 

 Dat het een goede basis is, blijkt met name uit het niveau dat de jeugdteams van KV CSL spelen. Afgelopen zaalseizoen zijn weer meerdere teams kampioen geworden en de C’s zijn zelfs Nederlands kampioen geworden in de eerste klasse! Dit is hetzelfde team dat twee jaar geleden als D’s ook Nederlands kampioen is geworden in de hoofdklasse! Topprestaties waar Robert Jan zeker een belangrijke rol bij heeft gespeeld.

Om het afscheid als trainer van de Kangoeroe Klup onvergetelijk te maken hebben afgelopen zaterdag meer dan 40 oud Kangoeroe Klup leden Robert Jan verrast tijdens een training. Alle kinderen bij elkaar geven een goed beeld van de geweldige bijdrage die hij heeft geleverd aan KV CSL. De jeugd is de toekomst! Robert Jan, bedankt voor je tomeloze inzet al die jaren!!