Algemeen

Rolling Home en Tûzen Triennen delen het podium in Stiens

Zaterdagavond 3 februari vindt er vanaf 20.00 uur een verrassende zangavond plaats in Grand Café De Smalle Brug te Stiens.

De jarenlange vriendschap tussen de koren Tûzen Triennen en Folkkoor Rolling Home zorgde vaker voor een muzikale samenwerking, tot nu toe steeds in Sneek, de thuisbasis van Rolling Home. De hoogste tijd dus dat Rolling Home eens naar Stiens komt. 

 

Beide koren brengen om beurten hun repertoire ten gehore en weten daarbij zowel de gevoelige snaar te raken als een feestje te bouwen. Zowel Rolling Home als Tûzen Triennen worden begeleid door een aantal goede muzikanten, die deze zangavond extra kwaliteit en levendigheid geven. Marijke Rodenburg is de nieuwe dirigent van Rolling Home. Eerder was zij jarenlang dirigent van Tûzen Triennen, waar nu Jolanda Miedema het koor vol enthousiasme laat zingen en swingen.  

De mannen van Folkkoor Rolling Home brengen al bijna 30 jaar een grote diversiteit aan Engelstalige Schotse en Ierse Folkmuziek, afgewisseld met eigen nummers in het Fries, waarmee zij een zeer boeiend en afwisselend repertoire bieden. Met hun bekende lied “Fries om Utens” staan zij al 23 jaar bij de beste 10 van de Friese Top 100.

De froulju van Tûzen Triennen weten het publiek al 27 jaar te raken met hun zelfgeschreven Friese teksten op bekende melodieën, van levenslied en pop tot country en zelfs swingende gospel. Deze avond brengen zij vooral liedjes uit het programma ‘Refurbished’ (opnieuw gebruiken), waarbij oudere liedjes in een nieuw jasje zijn gestoken en nieuwe liedjes over dit thema zijn gemaakt.

Wilt u zeker zijn van een plekje bij dit unieke concert? Bestel dan vooraf uw kaarten middels scannen van de QR-code op de poster (hangt her en der en staat op beide koor websites) of direct via de link  www.ticketkantoor.nl/shop/samenoppodium.  Op de avond zelf zijn nog kaarten aan de zaal te koop. 

Meer informatie over beide koren vindt u op hun facebookpagina’s of websites: www.tuzentriennen.nl  of www.rollinghome.nl