Algemeen

Vanaf 2 juni start Route WAD een kunst, een nieuwe kunst route tussen Leeuwarden en Dokkum. De kunst route staat garant voor 60 kilometer aan verschillende disciplines op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. 

Glaskunstwerk van Yvonne van Huizen

Iedere eerste zaterdag van de maanden juni tot en met september van 10.00 tot 17.00 uur zult u kennis maken met 10 kunstenaars die hun passie graag met u wilt delen en rondleiden langs hun eigenzinnige kunstwerken.

Keramiek, glaskunst, mozaiek, Friese landschappen, portretschilderijen, air brush en beeldhouwkunst, de moeite waard om er een gezellige dag van te maken. Outdoor Mozaiek Gallery heeft ook een koffietuin waar u even kunt uitrusten met een kop koffie of thee en waar het heerlijk vertoeven is.

De route strekt zich uit langs de Waddenzeegebied en loopt van Stiens: Lammert Bakker, Wythusterwei 15

Hijum:  Wopke van der Heide, Bredyk 12

Alde Leie: Hein Kocken, Oan’e Slink 1

Hallum: Yvonne van Huizen,  Meekmawei 7

Ferwert: Liesbeth Sijtsma, Ljouwerterdyk 7

Ginnum: Hiltje de Boer, 

Holwerd: Nel Zandbergen, Ternaarderdijk 6

Wierum: Walter Luyks, Ternaarderwei 2

Dokkum: Hepie de Haan en Tjitske Dijkstra, Van kleffenstraat 5

 

Yvonne van Huizen (70), deelnemer van de kunst route, komt van oorsprong uit Amsterdam maar woont al 22 jaar in Hallum met uitzicht op de zeedijk waar zij ook haar atelier heeft. Vanaf december 2021 heeft zij haar atelier zo ingericht dat ze ook workshops kan geven. Ze is al langer met glaskunst bezig en heel herkenbaar voor Yvonne zijn de prachtige kleuren die ze gebruikt. 

Op www.routewadeenkunst.nl kunt u de routekaart downloaden en is verkrijgbaar bij de alle deelnemende kunstenaars