Algemeen

“Safaridag” op Doniastate Stiens

Op zaterdag 20 juli a.s. van 10.00 tot 17.00 uur organiseert stichting You & Ghana in samenwerking met kinderboerderij Doniastate te Stiens opnieuw een “Safari dag”. Ga mee op safari en leer alles over wilde dieren, ga lekker spelen in de aapjes speeltuin en rust uit op het Ghana plein waar je geschminkt kan worden als een echt jungle dier en je lekker kan genieten van een portie tropisch fruit!
De opbrengst van het weekend komt geheel ten goede aan het Safe Motherhood project. 

Stichting You & Ghana – Connect to Care

Stichting You & Ghana is opgericht in november 2015 op initiatief van Albertine Visbeek en bestaat uit een enthousiast bestuur en vast team van vrijwilligers. Albertine is in 2007 voor haar opleiding tot verpleegkundige 3 maanden op stage geweest in Ghana, West – Afrika en door de jaren heen heeft ze haar hart aan Ghana verloren. Inmiddels woont Albertine in Ghana en werkt ze via stichting You & Ghana binnen bij diverse projecten en organisaties; allen gerelateerd aan de zorg voor zwangeren, kinderen en pasgeborenen.
Deze doelgroep sluit naadloos aan bij haar achtergrond als kinder – en kraamverpleegkundige.

 

Stichting You & Ghana heeft het Safe Motherhood programma ontwikkeld waarvoor wij binnen verschillende projecten bij lokale partners de zorg aan zwangeren, kraamvrouwen, baby’s en kinderen trachten te verbeteren.

 

Tijdens de Safe Motherhood outreaches en centering pregnancy wordt er in samenwerking met de West African Aids Foundation (WAAF) en Onyame Maternity Home Olebu gezondheidseducatie aangeboden in communities voor zwangeren en hun echtgenoten over zwangerschap, bevallen, overdracht van HIV van moeder naar kind en anticonceptie. Daarnaast worden lokale zorgverleners opgeleid om de voorlichtingen op eigen kracht voor te zetten zodat iedere zwangere minimaal 1x tijdens haar zwangerschap uitleg krijgt over zwangerschap en een veilige bevalling.

 

Helpt u mee om de gezondheid van moeder en kind in Ghana te verbeteren?
Binnen stichting You & Ghana zijn er altijd mogelijkheden voor een stage of vrijwilligerswerk om zelf je handen uit de mouwen te steken binnen de verschillende projecten. Liever vanaf een afstand hulp bieden.. dat kan natuurlijk ook ! Donaties kunnen worden gemaakt op rekeningnr. NL83 INGB 0007 1335 55 t.n.v. Stichting You & Ghana. Voor meer inhoudelijke informatie over de stichting en de projecten kijkt u op www.you-and-ghana.com en ook op facebook kunt u ons volgen.