Algemeen

Schilderijen Breteler en Mulder in kerken van Nes

Op zaterdag 7 september van 13.00-17.00 zijn de deuren van Theaterkerk Nes en de Johanneskerk geopend voor belangstellenden. De kerken liggen op de route van Tjerkepaad. Een initiatief om het publiek de mogelijkheid te bieden de Friese kerken te bezichtigen.

Op deze dag is in Theaterkerk Nes een uitstalling van atelierstukken van een aantal olieverfschilderijen van Gerrit Breteler, waaronder een portret van koning Willem Alexander. Naast het bezichtigen is er gelegenheid om een heerlijk kopje koffie te nuttigen met een koek van de thuisbakker van Nes. Het bijzondere plafond van deze horecaruimte zal zeker verwondering oproepen. De Theaterkerk doet tegenwoordig dienst als locatie voor culturele evenementen, trainingslocatie, repetitieruimte, vergaderlocatie, voor feestjes en rouw-en trouwceremonies. Alle vragen over mogelijkheden hieromtrent kunnen worden beantwoord op deze middag.

In de Johanneskerk aan de Wâldwei in Nes is een expositie te zien van vooral landschappen van Kees Mulder. Dit grotendeels 13e -eeuws Romaanse kerkje, hooggelegen, midden in Nes, is zo wel qua exterieur als interieur de moeite van het bezichtigen waard.

De toegang is gratis.