Algemeen

Schrijf mee met het Groot Dictee in dbieb Leeuwarden

Zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur kun je in dbieb meeschrijven met het Groot Dictee. In het hele land haken bibliotheken aan bij dit landelijke dictee, dat dit jaar in de bibliotheek Zutphen wordt uitgezonden. Het dictee wordt voorgelezen door oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerti Verbeet.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt dit jaar voor de tweede keer door het radioprogramma De Taalstaat georganiseerd. In het hele land, dus ook in Leeuwarden, kun je meeschrijven. Heb je zin om je kennis van de Nederlandse taal op de proef te stellen, kom dan langs in dbieb! Daar kun je onder het genot van een kop koffie of thee samen met anderen (maar ieder natuurlijk voor zich) de uitzending volgen en meeschrijven met het dictee. Gezamenlijk kijken we de dictees na. De winnaar krijgt een gratis cursus van dbieb t.w.v. €100!

De tekst van het dictee is geschreven door Wim Daniëls. Voor iedereen die de spelregels goed beheerst, is dit dictee prima te maken. Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet zal het dictee vanuit de bibliotheek in Zutphen voorlezen en Frits Spits verzorgt de presentatie. Deelname aan het dictee in dbieb telt niet mee voor de landelijke scorelijst.

De uitzending is ook thuis te volgen, via www.nporadio1.nl/live. Wie wil meeschrijven in dbieb, kan zich aanmelden via dbieb.nl.