Algemeen

Simmerjûn-concert met Angelpact op Dekema State Jelsum

Een zomeravond kan prachtig zijn op Dekema State. We hopen dat dit het geval is op zaterdagavond 31 augustus. Dan organiseert de Vereniging van Vrienden en Vriendinnen van Dekema State een Simmerjûn-concert met het zang en harp duo Angelpact bestaande uit Annebet Brongers en Petra Rosa. 

We kennen Annebet als de kleindochter van Greta Pronk, die samen met Jan van Wageningen bijna twintig jaar op Dekema State woonde. Annebet zingt en wordt daarbij begeleid door Petra op harp. Zij vormen sinds 2000 het duo Angelpact en hebben al veel optredens verzorgd: concerten in een intieme setting maar ook voor een groot publiek.

Het repertoire bestaat uit Engelse en Nederlandse luisterliedjes met covers van o.a. Paul de Leeuw, Marco Borsato, Barbra Streisand, Bette Midler en Boudewijn de Groot. 

 

Petra Rosa speelt al vanaf haar achtste jaar harp, speelde trompet in een harmonieorkest en in diverse bands. Na haar doctoraal biochemische wetenschappen koos ze alsnog voor een muzikale carriere en studeerde enkele jaren harp aan het Utrechts conservatorium en vervolgde haar studie bij Erika Waardenburg aan het Amsterdams Sweelinck conservatorium. 

Annebet Brongers stortte zich na een jaar Toneelacademie in Maastricht fanatiek op het toneelspelen en vertolkte mooie rollen in diverse stukken. Ze volgde ondertussen zanglessen bij Ellie Machtel en Henriette Schenk en had les aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. 

 

Vooraf reserveren is verplicht. Dat kan via info@dekemastate.nl of via de secretaris van de vereniging tjpkamminga@gmail.com

Het concert wordt in de open lucht gegeven. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in de kerk van Jelsum. Binnenkomst vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Einde ca. 21.30 uur