Algemeen

Start beweegmaand senioren

Afgelopen zaterdag was de opening voor de beweegmaand in sporthal it Gryn in Stiens. De doe- en ontmoetmiddag werd om 13.15 uur geopend door de nieuwe burgemeester Sybrand Buma en was er een welkom namens de projectgroep. Er was voor iedereen een bakje koffie of thee met een heerlijke havermoutkoek. Boukje Dijkman zette daarna alle mensen in beweging met behulp van kinderen van SGC Stiens. Met z’n allen werd er uiteindelijk gedanst op de “Macarena” onder het motto: “jong geleerd is oud gedaan”. 

Om 14.00 uur waren de informatiestands open voor iedereen en was er muziek van Hessel en Ineke. De informatiestands werden druk bezocht en veel mensen hebben hun al ingeschreven voor de verschillende activiteiten in de beweegmaand. Mocht u het programmaboekje niet hebben ontvangen (als u een “nee”sticker op de brievenbus heeft bijvoorbeeld) dan kunt u op de website (https://beweegmaand-nl4.webnode.nl) de activiteiten ook opzoeken. Op deze website zullen deze week ook de foto’s komen, die gemaakt zijn door Fenna Visser. Ook op haar facebookpagina “Foto Fenna” staan veel foto’s van de middag.

Uiteindelijk hebben zo’n 150 deelnemers deze dag bezocht en waren er 25 standhouders. Deelnemers konden voetballen, jeu-de-boulen, shuffleboarden (Talant), testen doen bij de fysiotherapeuten, hapjes proeven bij de diëtisten en de kookstudio, zich laten masseren, maar vooral ook veel informatie krijgen over pedicure, stoelyoga, mondzorg, lifestyle, sportscholen, afslanken, volksdansen, klankschalen, hulp bij verlies, fietsen, zwemmen (Aquavitaal), gymnastiek voor senioren, plaatselijk en dorpsbelangen, dorpenteam Noord Amaryllis en de buurtsportcoaches van bv Sport.

De projectgroep wil alle standhouders bedanken voor hun hulp en alle deelnemers voor hun komst naar de sporthal en wensen iedereen heel veel plezier in de beweegmaand. Hopelijk komen er veel mensen “in beweging”.