Algemeen

Swanneblomfestival in de Theetuin van Slappeterp

Op zaterdag 3 augustus vindt dit jaar de vijfde editie plaats van het Swanneblomfestival, een mini kleinkunstfestival vol verhalen, muziek en poëzie. De entreeprijs is een vrije gift, die men na ieder optreden kan deponeren in de bus, onder het motto ‘Wat was het mij waard?’

In de middag van 15.00 - 15.30 uur treedt Liebeth Duyf op met een origineel Jan Klaassenverhaal voor de kinderen. Daarna vertelt Peter Vermaat voor volwassenen een verhaal over een dichter. Hij doet dat met poppen en maskers. Een try-out. 

Van 17.15 - 17.45 uur is er een drumworkshop voor jong en oud met Klaas-Jaap van der Heide. Om 18.00 uur begint een lopend buffet, geserveerd door de theetuin. 

Vanaf 19.15 uur zijn dichters, vertellers en muzikanten aan het woord. Achtereenvolgens zal er worden opgetreden door Frank Belt met verhalen, is er poëzie van Peter Vermaat, Dien L. de Boer en Peter van Lier, en brengt Hanneke Dikboom, kunstenares uit Amsterdam een performance. 

Vanaf 20.15 uur treden Hendrik Elings en Hein Jaap Hilarides op met ‘oer ’t Wad’. In de late uurtjes is er poëzie van Henk Dillerop en Ria Westerhuis, en brengen Gerrit Huizenga (tuba), Hanneke Dikboom (klankspel) en Peter Vermaat (gedichten) een ode aan Titus Brandsma, een Fries uit Ugoklooster die door de nazi’s om het leven is gebracht. 

De avond eindigt met de nachtzoen, sfeermuziek van Klaas-Jaap van der Heide.