Algemeen

’t Bakkerswinkeltsje Burdaard verzorgt ontbijt tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 4 t/m 8 november verzorgt ’t Bakkerswinkeltsje in Burdaard een gezond ontbijt voor de basisschoolkinderen van CBS De Welle ook in Burdaard. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen kunnen mede door diverse bakkers die meedoen met deze aktie, met elkaar gezond ontbijten. 

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan 5 minuten de tijd voor hun ontbijt. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Deelnemende bakkers onderstrepen hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor je ontbijt.

Volkoren helden
Volkoren producten spelen de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenbollen en krentenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ontbijtpakketten en lesmateriaal
Dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats van 4 t/m 8 november. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Deelnemende ambachtelijke bakkers leveren niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten, maar ook een leuke kleurplaat en speciaal lesmateriaal met onder andere animatiefilmpjes. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam ontbijtfeest.

’t Bakkerswinkeltsje in Burdaard mag dit jaar het ontbijt voor de 2e keer verzorgen, en de reactie’s van vorig jaar waren zeer positief over het uitgebreide aanbod en de heerlijke verse broden en broodjes van de warme bakker.