Algemeen

Th. de Vriesboekendag met ‘kunst en kitsch’

FEANWALDEN – Tijdens de Theun de Vriesboekendag op za. 17 augustus organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en boeken. Nieuw is een korte rondleiding van meesterverteller Douwe Kootstra naar de begraafplaats rond de Johanneskerk.

De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door onder anderen drs. Evert Kramer. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00-17.00 uur. Bovendien vertelt Gerda van der Wijk vanaf 12.00 uur elke drie kwartier een of meer mooie verhalen van Friestalige schrijvers. Daarnaast brengt meesterverteller Douwe Kootstra bezoekers naar de begraafplaats van de ouders van Theun de Vries.

Een ervaren accordeonist zorgt tijdens de dag voor extra sfeer en gezelligheid.

Bezoekers kunnen de volgende exposities bekijken tijdens deze ‘open dag’: het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer en de kleurrijke kunstexpositie van de Friese expressionist Jan Frearks van der Bij.  De organisatie van deze dag is in handen van de plaatselijke middenstandsvereniging Handel en Ambacht (HAB) en Stichting De Schierstins.

Zie ook op de website www.schierstins.nl. Inlichtingen bij De Schierstins, Haadstrjitte 1, tel. 0511-472937. info@schierstins.nl.