Algemeen

The Mudbirds in Theatertsjerke Wier

‘The Mudbirds’: een grensverleggend blues duo uit Oude Bildtzijl. Met originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt.

The Mudbirds spelen zondag 26 juni om 15.00 in Wier. Alan Laws (akoestische gitaar, zang, harmonica, shruti box) is eind jaren 70 begonnen als 'busker' (straatmuzikant) in de Londense metro. Hij is een harmonica-virtuoos en combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen. René Tweehuysen (weissenborn, bottleneck slide gitaar, lapsteel, dobro, stompbox) is een lap-slide gitaar en bottleneck-slide gitaar specialist met een unieke stijl. Binnen ‘The Mudbirds’ geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

Als winnaars van de Dutch Blues Challenge 2011, in de categorie solo’s/duo’s, vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. Als solo/duo act waren The Mudbirds in 2017 finalisten in finale van de Dutch Blues Challenge en in 2019 de Texel Blues Challenge. “Een lust voor het oor ” (Pop Magazine Heaven). “Laws en Tweehuysen verstaan de kunst van het minimaliseren…ontspannen en filmisch…..bijzonder en geslaagd” (Friesch Dagblad). Hun twee CD’s: ‘Slick Blues’ en ‘Stumble Trip’ zijn met veel lof onthaald. Op beide CD’s staan zeer originele composities.

 

www.themudbirds.com