Algemeen

Tweede editie Stienser Scubbetocht

Klaar voor iets spannends? Durf jij de uitdaging aan te gaan? Doe dan mee met de Stienser Scubbetocht, die op zaterdag 23 maart vanaf 19.00 uur gehouden zal worden in en rond Stiens. Het start- en eindpunt is bij kaatskantine It Span. 

De tocht is een groot avontuur waar niet alleen iets gevraagd wordt van je lichaam, maar waarbij je ook verstandig moet opereren. De meest veelzijdige groep, die het best kan samenwerken, zal uiteindelijk aan het langste eind trekken. 

Wat is de Scubbetocht precies? Het is een tocht waarbij je als deelnemer in de avonduren bij donker in en buiten Stiens in groepjes van zes personen op pad gaat, waarin je tegen allerhande uitdagingen en opdrachten aanloopt. Je moet wel een klein beetje conditie hebben, want het is niet zomaar een tocht. Je kunt nl. gespot worden door de Scubbers in een auto, te voet of op de fiets en je wordt dan teruggezet op de route of je moet een extra opdracht doen. Het is een parcours dat je op tijd moet aflopen en dat maakt het reuze spannend, want je kunt tijdens de hele tocht ontdekt worden met alle gevolgen van dien. Er zitten in de tocht heel leuke uitdagingen verwerkt. Welke dat zijn? Dat willen de organisatoren niet prijsgeven. “Laat je verrassen”, is hun uitgangspunt, “en geniet van de spanning en het bewegen en het actief bezig zijn in de buitenlucht.” De groepen die het snelste weer terug zijn, winnen de beker, de eer én een prijsje! Deze Scubbetocht is na het succes van de Funbootcamps in de jaren hiervoor en de Scubbetocht van vorig jaar een absolute aanrader!

Hotze Rusticus van “4 Foarút” en Dawn Williams van “Dawn Transform”, de initiatiefnemers van dit sportevenement, zijn vier jaar geleden een samenwerking aangegaan om bewegingsactiviteiten te ontwikkelen voor volwassen sporters en deze Scubbetocht is daar een van. Het programma is met hulp van de Cios-studenten Sam Bakker en Bram Vroegh samengesteld. Verder zijn er Scubbers van het Cios, Cosmo-studenten van de Cosmo Academy en Sjoerd Bakker, van Bakker Training | Therapie, zal als EHBO’er worden ingezet.

Lijkt het je leuk om op zaterdag 23 maart vanaf 19.00 uur actief bezig te zijn in de Scubbetocht, geef je dan op via mailadres scubbetochtstiens@gmail.com. Je kunt je tot zaterdag 16 maart opgeven in groepjes van 6, bijvoorbeeld met vrienden, vriendinnen of familieleden, als gezin, een sportteam, biljartclub, wijkvereniging, klaverjasclub, korps of koor, bedenk het maar! Er zijn geen goede voornemens voor nodig om je aan te melden, want sporten is altijd leuk en gezond, vooral in een groep. Er kunnen maximaal 144 mensen (vanaf 15 jaar) meedoen, dus vol=vol! We zien wel graag in elk groepje één persoon van minimaal 21 jaar. Deelname is op eigen risico! Nadere informatie volgt na aanmelding. 

Kijk voor meer informatie op Facebook. Voor vragen kun je terecht op bovenstaand e-mailadres of je kunt bellen naar 06-10901944