Algemeen

Uitreiking Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf

Op zaterdag 23 februari 2019 was het zover: de eerste uitreiking van het Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf. Boukje Canaan (NB), Kristel Dallinga (GR), Gerda Wesselius (FR) en Ilja Verstraten (ZL) ontvingen uit handen van Inge van Venrooij het Keurmerk. 

De toetsingscommissie, bestaande uit Arnaud Mooij, ervaren portretfotograaf en auteur en Ellen Dreezens, docent aan de universiteit Tilburg, psycholoog en ervaren rouwdeskundige, was onder de indruk van het werk van de afscheidsfotografen. ‘Fotografen die met passie, bevlogenheid en vol kwaliteiten hun werk doen, zagen we. Deze fotografen kunnen niet alleen de herinnering bewaren, maar ook vertrouwen wekken bij de nabestaanden door hun houding en gedrag.’ De afscheidsfotografen hebben hun professionaliteit, kunde en portfolio laten beoordelen. ‘Het behalen van het keurmerk is de kroon op ons werk’, aldus de afscheidsfotografen. Het Keurmerk afscheidsfotograaf is in het leven geroepen om de kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid van de afscheidsfotograaf te waarborgen. Door het Keurmerk krijgen de uitvaartzorg en de nabestaanden een afscheidsfotograaf die weet wat rouw met mensen doet, een groot vermogen in beeldtaal heeft en vertrouwen uitstraalt, verantwoordelijkheid neemt en betrokken is. 

De afscheidsfotografen zijn op 12 februari 2019 aan een persoonlijk assessment onderworpen en hun portfolio is beoordeeld door de toetsingscommissie. ‘Het is een feestelijk moment om de geslaagden het keurmerk te mogen uitreiken. We feliciteren alle Gecertificeerde Afscheidsfotografen met het behalen van het Keurmerk!’

Mede door de uitreiking van het keurmerk staat afscheidsfotografie in Nederland op de kaart. Wilt u meer weten over het keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf of hoe het te behalen? Kijk voor meer informatie op www.keurmerkafscheidsfotograaf.nl.