Algemeen

‘Ulbe’ maakt leerlingen enthousiast voor de BOUW

De leerlingen van klas drie op de CSG Ulbe van Houten zijn begonnen aan het techniek keuzedeel: Bouw, Onderhoud, Reparatie en Transfer (BORT). Dit in het kader van de ontwikkeling van Sterk Techniek Onderwijs in Nederland - STO.

Het programma is een onderdeel van het sectorprogramma: Bouw Wonen & Interieur (BWI). Om leerlingen in contact te brengen en te enthousiasmeren voor  techniek, is het keuzedeel ditmaal gericht op de bouw en komen de leerlingen in aanraking met verschillende facetten van de bouw.

Er is aandacht voor het bezoeken van verschillende bouwlocaties, ieder met zijn eigen accent. Ook wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan het werken met elektriciteit en installatie. Verder krijgen de leerlingen les in het technieklokaal op de campus en in en op de werkplaatsen van het regionale bedrijfsleven en het vervolgonderwijs (MBO – ROC de Friese Poort).

Tijdens deze methode is er veel aandacht voor ‘levensecht’ leren in de ‘levensechte’ leeromgeving. De eerste lessen staan in het teken van veilig werken, want daar begint het voor iedereen mee en vervolgens het juiste gebruik en omgaan van  handgereedschap. Op de foto leerlingen in actie met de handzaag.