Algemeen

Vocaal ensemble ‘Koarbizznizz’ @ Nicolaaskerk, Koarnjum

In samenwerking met de Plaatselijke Commissie Jelsum - Koarnjum (S.A.F.T.) organiseert huiskamertheater De Wier opnieuw een bijzonder concert. Deze keer staat op zondag 29 september vanaf 15.00 uur het koor ‘Koarbizznizz’ centraal in de prachtig (klinkende) Nicolaaskerk op de aloude terp aan De Wier 7.

In het voorjaar van 2006 is dit vocale ensemble opgericht door dirigent Siebren Kramer, bekend van o.a. Sânman & Sikke. Siebren gaf met Sânman & Sikke al eerder een succesvol concert in deze kerk in juni 2018.

Het koor bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden  en stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concertthema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close-harmony en opvallende poparrangementen.

Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Purcell tot Whitacre en van Bach tot Bremer. Bij de succes- en sfeervolle  concerten worden over het algemeen de muziekstukken gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse uitvoeringen door met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht door een aantal koorleden. 

Van harte welkom op deze zondagmiddag!