Algemeen

Voorstelling Nathan de Wijze in Stiens

Welk geloof heeft het bij het rechte eind? Welke gelovige heeft de waarheid in pacht? Nathan, een wijze, Joodse man ten tijde van de kruistochten, zoekt naar een antwoord. Hij vindt dat in de parabel van de drie ringen. Een vader bezit een kostbare ring met een wonderlijke werking. Aan welk van zijn drie zonen zal hij de ring schenken?

Dit is het centrale thema van het toneelstuk, dat Gotthold Efraim Lessing schreef in de zeventiende eeuw. Als zijn artikelen over tolerantie en godsdienstvrijheid verboden worden, besluit hij er een toneelstuk over te schrijven. Het werd een klassieker in het Duitse theater.

Verhalenverteller Kees Posthu-mus en musicus Henk van Glabbeek brengen met hun versie van het oude toneelstuk een verhaal over verbinding, tolerantie en humaniteit. Met een knipoog naar de moderne tijd. Met prachtige, meditatieve Oosterse muziek. Met verrassende plotwendingen en een onverwachte ontknoping. Kees Posthumus is verhalenverteller. Henk van Glabbeek bespeelt verschillende Oosterse instrumenten, zoals de tar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

Op zondag 10 maart komen Kees Posthumus en Henk van Glabbeek met de voorstelling “Nathan de Wijze” naar Stiens.

Het is, meer dan anders vanwege de oorlog in Israël/Palestina, een zeer actuele voorstelling. 

Jullie worden van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren!  In De Hege Stins om 19.30 uur. De toegang is vrij, er is wel een collecte.

Adres: Gysbert Japicxstrjitte 4, 9051 ER Stien