Algemeen

Warme maar geslaagde Bronsnijder triatlon

De organisatie van de BronSnijder Triatlon die afgelopen zaterdag in Stiens werd gehouden kan terugkijken op een geslaagde dag. Ondanks het hele warme weer streden ruim 300 triatleten in verschillende categorieën tegen elkaar en tegen zichzelf. 

De organisatie had extra maatregelen genomen om de hitte draaglijker te maken voor de deelnemers. En door spontane acties van bewoners langs het parcours die water uitdeelden of de tuinsproeier hadden aangezet kregen de triatleten nog meer verkoeling onderweg. Verreweg de meeste deelnemers haalden dan ook de eindstreep.

Het koningsnummer – de Olympische afstand – werd net als vorig jaar gewonnen door David van Oosten uit Leeuwarden in een tijd die 4 seconden sneller was dan zijn tijd van vorig jaar (02:09:01).

Bij de dames won Trudy Veenstra uit Surhuisterveen in een tijd van 02:16:16. Het afgelopen jaar was ze nog de winnares van de sprint afstand. Beide atleten mogen zich een jaar lang Noordelijk Kampioen noemen.

Bij de sprint afstand ging bij de heren dit jaar de winst naar Hans Hiemstra uit Harkema met een tijd van 01:09:52. Lydwien Wilbers uit Groningen werd de winnares bij de dames met een tijd van 01:15:01.

 

Dit jaar was er op de sprint afstand voor het eerst een bedrijven-estafette georganiseerd. Het team van Bakker Training en Therapie uit Stiens werd hier de winnaar. Voor de organisatie extra leuk omdat Bakker al jarenlang een trouwe sponsor is van de triatlon en daarnaast een hele actieve bijdrage levert aan de clinics die voorafgaand aan de jeugdtriatlon worden georganiseerd.

Op de kortste afstand – de super sprint – ging bij de jongens Ivor Feunekes uit Borger met de eer strijken. Vorig jaar was hij nog vierde.  Fleur van Leeuwen uit Zaandam mocht zich – net als vorig jaar – bij de meisjes tot winnares laten kronen.

 

Op www.triatlonfriesland.nl kunt u alle uitslagen nalezen