Algemeen

Wijnand Jager Friese Masters in Sportcentrum It Grien

Zaterdag 20 april was Sportcentrum it Grien weer het decor van de Friese Masters, dat alweer voor de 15e meer strak werd georganiseerd door de Stichting Judosport 4all i.s.m. Sportschool Poelstra. De organisatie wist weer een sterk deelnemers veld op de judomat te krijgen.  500 deelnemers kwamen naar Stiens voor dit jaarlijkse we evenement. Van die 500 deelnemers kwamen er 100 uit Duitsland en was er ook een Schot aanwezig.

Het is altijd weer een uitdaging om voldoende vrijwilligers en scheidsrechters enthousiast te krijgen. Het aantal vrijwilligers was weer ruim voldoende,  waarbij de organisatie kan putten ervaren krachten en nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mooi was ook de samenwerking tussen de organisatie, districtsscheidsrechters commissie en de aanwezige coaches. Geen wanklank gehoord omtrent de arbitrage. Hierdoor heerste er een prima sfeer in de hal.  

Ook voor de judoka's van Sportschool Poelstra was er eremetaal. 

Amara Buwalda (Bolsward) was de beste bij de dames -57 kg. Zij wist 3x met ippon te winnen en zo de 1e prijs te pakken.  Zilver was er voor de zeer goed judoende Fenne Bosman (Stiens). Zij won 3x een verloor er eentje. Ook waren er een prima prestaties van Kyra Postema (Stiens), Ferron Poelstra (Franeker) en Jesse Biesbroek (Bolsward). Kyra wist meerdere partijen te winnen en zo het brons te pakken. De 43 kg zware Ferron wist bij de jongens -18 jaar -50 kg knap de bronzen medaille te pakken door ook 2 partijen te winnen,  maar ook in de andere partijen prima te judoen.  Jesse kwam voor het eerst uit in de klasse -60 kg en pakte daar ook het brons.  

Na een succesvolle dag, werd er 's avond nog de Friese Ne-waza Masters gehouden.  Ook dit evenement werd alweer voor de 11e maal gehouden.  Tijdens het Ne-waza toernooi wordt er alleen op de grond gestreden en kan er gescoord worden met een houdgreep, armklem of verwurging. Ook hier valt weer op de sportieve sfeer. Van Sportschool Poelstra was hier ook weer goud voor Amara Buwalda na een heroische finale. Zilver was er voor Ferron Poelstra en de judotrainer voor Sportschool Poelstra in Bolsward Stefan Greuter