Algemeen

Workin’, Relaxin’, Cookin’ en Steamin’ bij podium Pakhûs SOLO

Op zondagmiddag 7 november om 15.00 uur vindt er in Feinsum een bijzonder concert plaats. Er zullen nieuwe stukken klinken van componist en saxofonist Frans Vermeerssen voor altsaxofoon, piano, tenorsaxofoon en cello, geïnspireerd op albums van de Amerikaanse trompettist Miles Davis. Het concert wordt georganiseerd door podium Pakhûs SOLO in de serie ‘Pakhûs SOLO Pakt Uit’ en vindt plaats in de Sint-Vituskerk.

Frans Vermeerssen, fotograaf: Cees van de Ven

 

Vermeerssen, naast componist en saxofonist ook arrangeur, dirigent en saxofoondocent aan het ArtEZ Conservatorium, laat zich in zijn werk inspireren door elementen uit jazz en pop, minimal music en klassieke werken van Stravinsky, Sjostakovitsj en Ravel. Met als doel een brug te slaan tussen bekend en nieuw, welluidend en experiment, tussen pop, jazz en hedendaags klassiek. In de vier nieuwe solostukken van Vermeerssen gaat ieder instrument een gesprek aan met bewerkte samples van stukken uit de albums van Davis. 

Vermeerssen heeft al veel betekend voor de jazz, geïmproviseerde en hedendaagse muziek in Noord-Nederland, waaronder bij de Big Band Friesland, het Fries Symfonie Orkest, het Frysk Fanfare Orkest en het door hem opgerichte Fries Project Orkest. Hij zal zelf Cookin uitvoeren op tenorsaxofoon en wordt tijdens het concert bijgestaan door drie gerenommeerde musici. 

Dineke Nauta voert Workin uit op altsaxofoon. De geboren Friezin trad op in bekende zalen in Europa en werd met het Ebonit Saxophone Quartet genomineerd voor een Edison Klassiek. Pianist Aljosja Buijs is lid van het Orkest de Ereprijs, voert nieuwe muziek uit in heel Europa en is hoofd van de opleiding Klassieke Muziek op het ArtEZ Conservatorium. Hij zal Steamin spelen. Wytske Holtrop speelt Relaxin op cello. Holtrop ontving een prestigieuze beurs van de Kurt Sanderling Orkestacademie. Momenteel woont en werkt ze in Berlijn bij het Konzerthausorchester.  Voor de pauze zullen de vier musici elk een door hen gekozen solostuk voor hun instrument spelen.

 

Meer informatie en kaarten: www.pakhussolo.nl