Algemeen

Zonsondergang op de kwelder

Hallum - Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Wanneer? Zondag 28 juli van 19.00 – 22.00 uur. Trek de wandelschoenen aan en geniet al wandelend van de prachtige weidse Friese natuur onder leiding van onze enthousiaste gids. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-28juli of 0511 - 53 96 18.

Foto archief/It Fryske Gea

 

Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Kom hier bij zonsondergang genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur! Alhoewel de vogels genoeg lawaai aan hun kont hebben, dus echt stil zal het niet zijn. Zorg wel dat je goed in vorm bent, want deze wandeling is voor gevorderden.

 

Waar vroeger de slikwerkers hun ruggen kromden ligt nu dit unieke natuurgebied, één van Europa`s grootste vastelandskwelders! Dit komt door de invloed van het zoute water. Je vindt hier dan ook prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Jaarlijks rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels.

Vergeet je verrekijker niet!