Algemeen

Zwembad De Sawn Stjerren spectaculair geopend

Hallum - Het seizoen kan nu al haast niet meer stuk bij zwembad De Sawn Stjerren in Hallum. Meteen na de feestelijke opening met een spectaculaire stormbaan in het bad, stroomden in het eerste weekend al bijna 750 bezoekers binnen en de zwemlessen zijn inmiddels ook al van start gegaan. 

Foto: Bram Buruma  

Aan de verkoop van abonnementen is te zien dat de belangstelling groot is voor het gemeentelijk openluchtbad, waar de watertemperatuur nu al aangenaam is en de hoge glijbaan die vorig jaar in gebruik werd genomen, zeker een attractie is. Er is in de aanloop naar dit seizoen veel veranderd rond de baden. 

Voor het eerst is 55 jaar na de officiële opening een compleet nieuwe kleed- en douchegelegenheid gebouwd met ook een nieuwe entree naar het bad. Het zwembad maakt deel uit van de voorziening Bruisend Hart, die Hallum realiseerde voor de plaatselijke voetbal- en kaatsvereniging én dus het zwembad. De nieuwe zonneweide op de plaats waar eerst de kleedgelegenheid was, is ook helemaal klaar vóór dat het mooie zomerweer komt