Sport

14e Wijnand Jager Friese Masters

In Sportcomplex ’t Gryn werd zaterdag 15 april alweer de 14e editie van de Wijnand Jager Friese Masters gehouden. Duidelijk zichtbaar werd dat het judo toch weer voorzichtig in de lift zit na de moeizame Corona jaren.

Ruim 500 judoka’s wisten de weg te vinden naar Stiens. Het toernooi is inmiddels een begrip geworden in judoland en staat ook landelijk bekend als “toernooi Stiens”. De Stichting Judosport 4 all had in samenwerking met Sportschool Poelstra weer een goed en sterk deelnemersveld klaar staan. Dit seizoen is het zeker het sterkst bezette en grootste judotoernooi van Noord-Nederland. Hierdoor moesten alle deelnemers heel hard strijden om in de buurt van de medailles te komen. De judoka’s van de organiserende club Sportschool Poelstra deden het ook zeer verdienstelijk. Ferron Poelstra was de sterkste bij de jongens -15 jaar -38 kg. Hij wist 4 partijen winnend af te sluiten. Zilver was er voor de debuterende Norah Lynn Groenia bij de meisjes -10 jaar -25 kg. De meisjes -10 jaar van Sportschool Poelstra deden het sowieso goed: ook Kyra Postema (-40 kg) en Fenne Helena Bosman (-32 kg) wisten het brons mee naar huis te nemen. Bij de senioren was er nog weer een opvallend optreden van Robert van der Wal. In de klasse -90 kg pakte ook hij het brons. Ook was er nog een bronzen medaille voor Tamara Bonnema in de klasse -18 jaar -52 kg.

Ne-waza toernooi
In de avond uren was er de jubileum editie van de 10 Ne-waza Masters. Hierbij kan er allen gestreden worden in het grond judo en kan er alleen gescoord worden met een houdgreep, armklem of verwurging. Ook nu weer bijna 60 deelnemers . Een geweldig evenement waarbij in sommige klassen  judoka’s het opnemen tegen Brazilian Jiu-Jitsuka’s (BJJ). De sfeer is altijd geweldig en ook hier werden weer een aantal prijzen in de wacht gesleept door de judoka’s van Sportschool Poelstra: gouden medailles voor Ferron Poelstra, Robert van der Wal en Stefan Greuter.