Sport

Gymnastiekvereniging SGC Stiens naar Vroomshoop

Gymnastiekvereniging SGC Stiens is zaterdag 1 april afgereisd naar Vroomshoop. Een wedstrijd binnen de discipline Groepsspringen. Een ervaring rijker en zelfs een beker mocht met 1 van de 2 teams mee naar huis. 

Trainsters Esmeralda Hibbeler en Angelique Douma-Bos startte met het senioren C team en in de middag een junioren C team. Per team, 7 turnsters, die in een opeenvolgend tempo dezelfde sprongen moeten laten zien aan de vakjury.  Maar de regels ook ruimte geven voor hun persoonlijke niveau en keuze sprongen mogen springen. Dit om tot een juiste samenstelling te komen. 

Op 3 van de 4 toestellen een serie van 6 tot 8 sprongen.  De conditie gaat omhoog en zo ook met deze teams hun elementen. De sprongen starten met allemaal bijv. Een streksprong en zo springt de laatste turnster, hele schroef met o.a. Het minitrampoline springen. Het seniorenteam bestaande uit: Laura Feenstra, Mellanie van der Meulen, Meike Schroor, Susan Fopma, Naima van de Loosdrecht, Anna van Houten en Maud Schipper, mochten op dit NK Clubteams ABC groepsspringen een zilveren beker mee naar huis nemen. De eindscores van de toestellen minitrampoline, minitrampoline Pegasus en Airtrack worden dan bij elkaar opgeteld. Een nette presentatie. Ook hebben de junioren goed hun best gedaan in deze samenstelling binnen een groot team. Zij hebben laten zien dat er meer in hun mars ligt en kunnen met nieuwe inspiratie vanuit deze wedstrijd aan de slag. De turnsters: Doreen de Jong, Femke Andringa, Jayda Terpstra,  Ayunda Looijenga, Lieke Kloosterman, Femke Machiela en Doutzen Meijer. 

De junioren hebben een nette 6e plaats weten te behalen. Beide teams en hun trainers hebben genoten van deze dag. Niet alleen zelf kom je in actie maar zie je ook andere teams springen. Binnen het A en B niveau van dubbele salto's tot zelfs een enkeling die trippel springt. Vanuit Stiens tot Vriezenveen en zelfs vanuit Kapelle en daartussen in, lieten verenigingen hun kunnen zien