Sport

Jongens en heren SGC turnen

Op 19 januari 2019 vond in Joure de eerste wedstrijd van dit seizoen plaats voor de niveaus 16 (voorgeschreven) en 6 tot en met 11 van de keuze-oefenstof. De jongens en heren van onze selectiegroep doen aan deze wedstrijd mee.

In de categorie junior 2, niveau 8, beet Hette-Auke Kaastra de spits af. Door het fantastische resultaat op de Landelijke Finale promoveerde hij naar een hoger niveau. Hij behaalde deze wedstrijd een 5e plaats. In de categorie senioren niveau 7 behaalde Marco Wierda een 6e plaats. De concurrentie was zwaar en hij mag trots zijn op dit resultaat. Jelte Kuperus turnt dit seizoen maar liefst 2 niveaus hoger en komt uit in de categorie pupil, niveau 16. Dat betekent dat er veel nieuwe elementen in de oefenstof verwerkt moeten worden. In een groot deelnemersveld behaalde Jelte een 13e plaats. Justin Bakker turnt inmiddels het tweede seizoen bij SGC en komt uit voor de senioren niveau 9. Hij liet nu zien beter voorbereid te zijn en de elementen in zijn oefeningen goed beheerst en eindigde op de 6e plaats. Ook Sido Bakker komt dit jaar uit in een hogere categorie, junior 1 niveau 9. Helaas had Sido wat pech bij de uitvoering van een aantal moeilijkere elementen. Hij behaalde de 9e plaats. Bij de Jeugd niveau 10 turnden Johan Talsma, Nathan Huygen en Rense-Jan Kaastra. Ze eindigden op de 4e en 6e plaats. Deze heren hebben tips gekregen om meer kans te maken voor het podium. Rense-Jan Kaastra eindigde hier op een 14e plaats. Rimmer Witteveen behaalt eerste plaats.

Een week later, op 26 januari in Stiens, was het de beurt aan de jongere turners van SGC. 10 jongens van onze vereniging deden mee. Voor een aantal de eerste wedstrijd in hun turncarrière. Deze jongens trainen in de basisgroep; ervaring opdoen staat voorop. Daan Boterhoek en Jeen van der Wal turnden voor het eerst niveau 21 terwijl Dani Veninga liet zien dat hij de oefeningen van niveau 21 beheerste. Maikel Kuiken gaat jaarlijks een niveau hoger turnen. Voor Thomas Louwsma en Sven van der Kuur werd de lat ook hoger gelegd en met hun drieën hebben ze niveau 19 geturnd.

Bij niveau 18 turnden Antoine van der Meij en Jurre Borger in de leeftijdscategorie en Rimmer Witteveen in de categorie pupil. Door een samenwerking met hun eigen vereniging in Dronryp en Marrum trainen deze jongens extra bij SGC en dat resulteert in mooie prestaties. Jurre behaalde een fraaie 6e plaats, net naast de prijzen. Antoine turnde vorig seizoen nog niveau 20 en maakt dit seizoen een grote stap naar niveau 18. Ook Rimmer Witteveen maakte deze stap en daarnaast komt hij nu ook uit in een hogere leeftijdsgroep. Hij bleek hier zeer goed tegen bestand: de eerste prijs! Alle jongens van de niveaus 21 tot en met 17 turnen hun tweede wedstrijd op 2 maart in Lemmer.

3e plaats Hette-Auke Kaastra Voor de jongens en heren in de keuze-oefenstof was op 9 februari de tweede wedstrijd. In Groningen moesten ze opnieuw aantreden. Alle jongens hebben constant geturnd en waar mogelijk hadden ze de oefeningen aangepast en moeilijker gemaakt. De scores waren nagenoeg gelijk aan de eerste wedstrijd. Hette-Auke Kaastra wist zijn bestaande oefeningen in de ogen van de jury met meer perfectie te turnen, een prachtige 3e plaats! 

Hette-Auke heeft zich al bijna geplaatst voor de 4e divisie-lijn Landelijke Finale op 18 mei in Waalwijk. Een hele knappe prestatie!