Sport

Judoka's Sportschool Poelstra behalen goede resultaten in IJsselstein

Tijdens het 19e IJsselsteins judo toernooi dat werd georganiseert door Judo Ryu Rijkse wisten 4 judoka's van Sportschool Poelstra een medaille te winnen.

Bij de jongens - 12 jaar - 27 kg wist Ferron Poelstra (Franeker) zijn 1e partij met ippon voor een fraaie armworp te winnen. De 2e partij werd met ippon voor beenworp gewonnen en de 3e met waza-ari. De volgende partij werd gewonnen op beslissing. De finale ging helaas verloren. Zilver een prima resultaat.
Bij de meisjes - 15 jaar - 50 kg won Isa Fennema (Stiens) had eerste partij met waza-ari in de golden score. De volgende partij werd met ippon gewonnen met een fraaie schouderworp. Daarna won ze met een prachtige beenworp. De 4e partij ging helaas verloren. In de laatste partij kwam ze waza-ari voor te staan, maar verloor ze helaas nog. Brons een zeer verdiend resultaat voor Isa.
Bij de jongens en meisjes - 12 jaar kwam Tamara Bonnema (Britsum) uitstekend voor de dag. De 1e partij werd met ippon gewonnen. Helaas ging de 2e partij verloren, maar daarna wist ze weer met ippon te winnen en zich te plaatsen voor de kruisfinales. Daarin verloor ze haar 1e partij, maar woon ze de strijd om brons met waza-ari. Ook een verdiende derde prijs voor Tamara.
Jorrit Dijkstra (Dronrijp) was goed op dreef bij de jongens - 12 jaar - 42 kg. De eerste partij werd met ippon gewonnen voor een fraaie overname. De 2e partij werd met houdgreep gewonnen en ook de 3e partij werd met houdgreep gewonnen. De laatste poule wedstrijd ging verloren en ook de kruisfinale ging verloren. Ook een verdiende bronzen medaille voor Jorrit.
De andere 4 judoka's vielen niet in de prijzen. Ondanks dat Jens Burmania (Stiens) 3 partijen wist te winnen eindigde hij buiten de medailles. Tiemen Bonnema (Britsum) stond goed te strijden, won ook een partij. Helaas verloor hij 2x op beslissing. Laura van Bakel (Sint Jacobiparochie) en Sijtze Hiemstra (Stiens) hebben goed gestreden, maar kwamen niet in de buurt van de medailles.