Evenementen

Algemeen - Filmhuis Stiens: Sorry we missed you

Adres
Locatie Filmhuis Skalm
Plaats Stiens
Evenement informatie
Datum 4-10-2021 20:00
Categorieën Algemeen

De tweede film in het nieuwe seizoen van Filmhuis Stiens is ‘Sorry we missed you’, een harde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat en daarna aan de kant schuift. De Britse regisseur Ken Loach - 85 inmiddels - neemt de toenemende flexibilisering van het werk onder vuur. ‘Sorry we missed you’ is maandag 4 oktober te zien in de Skalm. Aanvang 20.00 uur.

Hoofdpersonen zijn Ricky, zijn vrouw Abby (Debbie Honeywood) en hun twee kinderen. Hij is zijn baan in de bouw kwijtgeraakt en belandt bij de grote pakketbezorgdienst PDF, waar de manager hem vertelt dat Ricky nu ‘meester is over zijn eigen lot’. Maar hij moet wel eerst even voor eigen rekening een busje aanschaffen. Of bij het bedrijf huren voor 65 pond per dag. 

Ricky wil onafhankelijk zijn. Dus leent hij geld voor een bus en moet zijn vrouw, die een nulurencontract in de thuiszorg heeft, haar auto verkopen en voortaan haar routes per bus proberen rond te krijgen. De twee werken zich uit de naad. 

Ken Loach en zijn vaste scenarioschrijver Paul Laverty hekelen de uitwassen van de vrijemarkteconomie. Ook de consument krijgt een veeg uit de pan, want die wil alleen dat zijn pakjes zo snel en goedkoop mogelijk afgeleverd worden. 

Online reserveren via www.filmhuisstiens.nl