Evenementen

Algemeen - Filmhuis besluit seizoen met West Side Story

Adres
Locatie de Nije Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Evenement informatie
ma 17 april t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Filmhuis Stiens sluit het seizoen 2022-2023 maandag 17 april af met West Side Story, de nieuwe versie die Steven Spielberg maakte van de klassieker uit 1961. 

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige hitmusical van Leonard Bernstein en Stephen Sondheim. Het is een moderne vertelling van Shakespeare’s tragedie Romeo en Julia over de liefde tussen twee jongeren uit rivaliserende families. In het New York van de jaren 50 zijn die families straatbendes. Kom 17 april naar de Nije Skalm. Vanwege de lengte van de film beginnen we om 19.30 uur! 

De nieuwe West Side Story is her en der in een moderner jasje gestoken. Zo is het in de huidige tijd vanzelfsprekend dat de Puerto Ricanen door mensen van kleur worden gespeeld, en niet door witte bruin-geschminkte acteurs zoals in 1961. En er wordt volop Spaans gesproken. Rita Moreno, inmiddels 90 jaar, is opnieuw van de partij. In het origineel was ze de enige Puerto Ricaanse met een rol van betekenis (een rol waar ze de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor won!), nu is ze te zien in een rol die speciaal voor haar werd geschreven. De fantastische muziek van West Side Story is grotendeels gelijk gebleven, de dansscènes zijn nog strakker en levendiger dan in het origineel. Reserveren via www.filmhuisstiens.nl 

Lees meer »