Algemeen

3e Waadrock Festival in St. Anna

Zaterdag 21 september 2019 wordt voor de 3e keer op rij in St. Annaparochie het Waadrock Festival georganiseerd. Het Festival wordt opgedragen aan de vorig jaar overleden Frans Poorte, (bassist Blackfire) initiator van Waadrock.

Waadrock vindt plaats op het Gemeentehuisplein in St. Anne en begint om 16.00 uur. De toegang is gratis. Zes Friese top bands geven acte de presence:

Molstone: Een stevige rockband uit Leeuwarden, die eigen werk combineert met de minder bekende, maar zeker niet de minste, rocksongs uit het verleden; stevige bluesrock van onder andere Gov't Mule, Pat Travers en Joe Bonamassa.

Jakedogs: De 4 uit de klei getrokken rockers, met allen hun eigen muzikale verleden, spelen sinds 2012 ongezouten Southern Rock afgewisseld met Country Rock en hier en daar wat Americana.Geïnspireerd door Dan Baird, CCR, Steve Earl en The Black Crowes hebben de mannen met gitaar, mandoline en mondharmonica een eigen sound weten te ontwikkelen.

Vannelly: Nelly speelt haar eigen repertoire: heftige hardrock afgewisseld met prachtige ballades. Aanstekelijke muziek met veel gevoel gemaakt. De band covert Billy Idol, Y&T en Judas Priest.

Rent a Band: Een feestrockband! Onder het motto van “Rock & Roll never dies”... spelen ze liedjes van Boudewijn de Groot tot AC/DC. De uitsmijter van het 3e Waadrock Festival.

Palace of the Queen: Een12 koppige blues/rock band met gerenommeerde muzikanten uit Friesland. Geïnspireerd door de Tedeschi Trucksband spelen ze nummers van Kenny Wayne, Jonny Lang, Chicago, Eric Clapton ea.

Michiel Oudega: Een Friese Singer/Songwriter, die aanstekelijke liedjes maakt voor een groot publiek. Hij speelt z'n eigen nummers en een grote verscheidenheid aan covers, met een groot meezing gehalte. 

Met zijn eigen gebouwde electrische broodplank ondersteunt hij zijn liedjes met vette beats. Michiel treedt solo op in de pauzes, tijdens het 3e Waadrock festival in St. Anne.

Foto Hette Bonnema