Algemeen

Achtste plek voor Rens Miedema bij het NK in Veldhoven.

Stienser Rens Miedema wist een knappe achtste plaats te behalen bij het NK junior motor racen in de Open 125cc in Veldhoven. 

Op de voor hem totaal nieuwe baan wist Rens al snel goede tijden te zetten. Met zijn zware KTM verloor hij tijd op de rechte stukken maar het technische deel van dit circuit lag hem wel, daar pakte hij dan ook duidelijk de winst op zijn concurrenten. De hitte zorgde echter voor een extra uitdaging op circuit De Landsard, met temperaturen rond de dertig graden was het fysiek een zware dag.  

In de kwalificatie wist Rens een negende tijd te rijden. In het extra volle veld een prima prestatie.

In de race werd het een driemans battle. Rens: “Op de rechte stukken zijn de Yamaha’s veel sneller dus positioneerde ik me elke ronde strak aan de achterband van mijn voorganger zodat ik in zijn slipstream mee kon gaan. In het technische gedeelte waar ik sneller ben is het lastig in te halen met veel krappe bochten.” Drie ronden voor het einde gleed één van zijn concurrenten op een halve meter voor hem onderuit. “Ik dacht daar ga ik, maar gelukkig kon ik heel snel reageren. Ik liftte het gas, trok mijn motor iets naar binnen en miste hem op een haar na.” Al snel reed hij het gat naar zijn voorganger weer dicht en had nog één ronde de tijd om te vechten voor een zevende plaats. “Ik heb het twee keer geprobeerd, in bocht elf dook ik met veel meer snelheid in het kleine gaatje dat ik zag, maar Thijs zijn Yamaha had een veel betere acceleratie waardoor hij op de finishlijn net twee tiende overhield. Helaas, maar ik heb alles in de strijd gegooid wat ik had en ik was zo blij met deze achtste plaats en zo kapot dat ik huilend van blijdschap de pits in kwam. Ik heb gewoon de Yamaha’s bij kunnen houden. Dat had ik begin van dit jaar nooit kunnen dromen!”