Algemeen

BronSnijder Triatlon 28 en 29 juni in Stiens

Met dank aan al onze sponsoren en vrijwilligers kunnen wij – de Stichting Triatlon Friesland – voor de dertiende keer een triatlon-feest in Stiens organiseren. Ook gaat onze speciale dank uit naar kinderboerderij Doniastate voor het sluiten op deze dag. Vrijdagavond 28 juni starten we met de Jeugdtriatlon en zaterdag 29 juni is het de beurt aan de mini- , sprint- en olympische afstanden. Met trots kunnen wij u mededelen dat BronSnijder dit jaar hoofdsponsor is van het hele evenement. 

Foto: Laan Bonnema

 

Vrijdagavond jeugdtriatlon, start 19.00 uur 

Vrijdagavond 28 juni is de BronSnijder Jeugdtriatlon. Die vindt in en rondom sportcomplex It Gryn plaats. In het zwembad begint de jeugd met 100 meter zwemmen, gevolgd door 3 kilometer fietsen en tot slot moet er 800 meter worden hardgelopen.. 

Zaterdag 

Op zaterdag 29 juni is het de beurt aan de BronSnijder Triatlon Friesland. 

• Het zwemonderdeel vindt plaats in het water rondom de Helling, Tjalk, Aak, Skutsje en Boeier. 

• Het fietsparcours gaat voor een groot deel door het Aldlan. 

• Het loopparcours gaat gedeeltelijk door het centrum, de zuidzijde van het centrum van Stiens en rondom het Talant- en sportcomplex. 

De exacte routes kunt u vinden op: www.triatlonfriesland.nl/parcoursen 

Sprinttriatlon, start 11.00 en 11.05 uur Deze discipline staat open voor zowel de individuele deelnemer als estafetteteams (duo’s en trio’s). Hierbij moet 750 meter worden gezwommen, 20 kilometer worden gefietst en 5 kilometer worden hardgelopen. 

Olympische afstand, start 11.15 uur 

Tijdens dit onderdeel wordt 1500 meter gezwommen, 40 kilometer gefietst en 10 kilometer hardgelopen. Deze wedstrijd is ook voor individuele deelnemers en estafetteteams. 

Mini afstand, start 12.15 uur 

Bij de mini-triatlon moeten de deelnemers 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. 

Bedrijvencompetitie 

Nieuw dit jaar is de bedrijvencompetitie. Teams van 2 of 3 deelnemers kunnen in estafette vorm meedoen met de sprint- of olympische afstand. 

Parcours vrijhouden 

Wij verzoeken u vriendelijk het parcours op zaterdag 29 juni van 11.00 uur tot plm. 15.00 uur zoveel mogelijk autovrij te houden en uw huisdieren aangelijnd te houden. Verder is een deel van de Griene Leane – ruwweg tussen het gezondheidscentrum en de Truerderdyk - afgesloten voor het doorgaande autoverkeer. 

Veiligheid 

Veiligheid staat voorop. Medewerkers van de organisatie, politie en door de politie aan-gestelde verkeersregelaars zullen op de fiets- en loopparcoursen aanwijzingen verstrekken. Wij vragen u dan ook vriendelijk deze op te volgen 

Vragen Op de website www.triatlonfriesland.nl vindt u nog veel meer informatie over de triatlon. 

Mocht u desondanks nog vragen hebbendan kunt u ons bereiken via e-mail info@triatlonfriesland.nl