Algemeen

Concert Shantykoor Bluswater in de St. Vituskerk in Stiens, m.m.v. Jelle de Jong op orgel

Op zondagmiddag 17 november geeft shantykoor “Bluswater” uit Stiens een concert in de St. Vituskerk in Stiens. Het repertoire omvat shanty's, seasongs, evergreens en Friese liedjes. 

De middag wordt muzikaal omlijst door Jelle de Jong, die shanty’s zal laten klinken op het prachtige orgel van de St. Vituskerk. Uiteraard wordt ook het publiek bij een aantal liedjes betrokken; onze ervaring is dat dit een gezellige middag oplevert. In de pauze is koffie en thee verkrijgbaar. De entree is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De uitvoering vindt plaats op zondagmiddag 17 november en begint om 15.30 uur, de kerk is vanaf 15.00 uur open.

Baukje Oostra uit Feinsum is dirigent van het koor dat momenteel 34 leden telt. Het koor is opgericht in 1998 vanuit het Brandweerkorps van Leeuwarderadeel en bestaat nu voor ruim de helft uit oud-brandweermannen van Stiens en Leeuwarden. Tevens kan dit optreden een mooie kennismaking zijn voor toekomstige nieuwe leden. Voor meer informatie zie de website van het koor: www.shantykoorbluswater.nl