Algemeen

Concert van het 'Fryska Fluit Ensemble'

In de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden wordt op vrijdag 18 oktober 2019 van 17.00 - 18.00 uur een concert gegeven. Fryska is een ensemble dat bestaat uit vijf enthousiaste fluitisten uit het Noorden van ons land. Ze bespelen verschillende dwarsfluiten, van piccolo tot basfluit, waarmee ze een veelzijdig repertoire kunnen brengen. 

Het ensemble is in 2007 opgericht als fluitkwartet 'Four Flutes', maar is sinds september 2017 uitgebreid met een vijfde fluitiste. Vanaf dat moment is het 'Fryska Fluit Ensemble'.
Het ensemble bestaat uit: Leontien van Nesselrooij, Simone Kampherbeek, Janine Siebesma, Marlies de Jager en Sonja de Haan. Naast fluitist zijn ze o.a. werkzaam als muziekdocent.
De concerten worden regelmatig opgeluisterd door gastoptredens. Zo is er samengewerkt met schrijfster en vertelster Karin de Graaff, met violiste Janneke Roelofs en acteur Jan Arendz en onlangs met het Friese zangensemble Sânman en Sikke. Zij spelen muziek uit verschillende stijlperiodes. Daarnaast staan ook bewerkingen van bekende film- en jazz thema’s op het programma. Muziek van componisten als J.S.Boismortier, J.S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy, P.Tschaikowsky , C.Debussy, A. Piazolla en Chuck Mangione zijn hen niet onbekend. Met gepaste trots laat Fryska weten:
“In april 2016 wonnen wij de 1ste prijs op het Benelux Fluitconcours voor Ensembles. Dit was een bekroning op ons samenspel en werkt door als een muzikale stimulans! We laten ons regelmatig coachen door gerenommeerde musici. Daarnaast schakelen we ook de expertise in van mensen uit andere disciplines. Zo hebben we samen gewerkt met een regisseuse en een jazzmusicus. Op deze manier laten we ons steeds opnieuw inspireren en bouwen we verder aan onze ontwikkeling.”
Fryska hoopt bij u de JUISTE snaar te raken!

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!