Algemeen

DTD1 versus Lac Frisia, eindstand 0-2

DTD had het zeker het eerste half uur zwaar te verduren. Frisia zette De Trije Doarpen vast en sporadisch kwam DTD eruit. Op het half werd het allemaal wat rustiger wat de aanvallende aspiraties van Frisia betrof.

DTD kwam uit haar verdedigende stellingen en de keeper van Frisia werd meermalen getest. Maar hij stond zijn mannetje en bokste een vrije trap van Ybele Reitsma de bal uit zijn doelmond. Ook bij een vervaarlijk indraaiende corner was de keeper alert. Dan de tweede helft, Frisia liet de bal sneller rondgaan en daar had DTD enige moeite mee. Frisia drong tot in de zestien door en dat had in de eerste helft ontbroken. Ook de keeper van DTD, Maikel Hottinga bewees dat hij uit uitstekend keepershout gesneden is. Maar toch kwam Frisia op 0-1 via een eigen doelpunt van DTD. Daarna was het over en liep Frisia nog verder uit (0-2) daar DTD met te veel mensen voor de bal ging spelen.