Algemeen

Een VAKANTIETAS voor kinderen uit minimagezinnen in Stiens

“Voor kinderen die in armoede leven en opgroeien duurt de zomervakantie erg lang. Ze kunnen niet weg en moeten zich dus zes weken thuis vermaken. Hoe leuk is het om hen een tas te geven met wat spulletjes om in de zomer mee bezig te zijn?”

Ook in Stiens zijn kinderen in de basisschoolleeftijd die in de zomervakantie niet op vakantie kunnen gaan. Als Diaconie van de Protestantse Gemeente willen we deze kinderen graag een vakantietas geven. Maar hoe bereik je deze kinderen? Ook de wet op de privacy kan in dezen een probleem vormen. We hebben er in ons college over gesproken hoe we dit willen gaan organiseren. Het lijkt ons het beste dat de ouders van deze kinderen zelf in actie kunnen komen. We gaan het dus doen op dezelfde wijze als de kerstpakkettenactie in december 2018. 

De gezinnen met kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd) dienen te voldoen aan de volgende criteria: 

a. woonachtig in Stiens  én 

b. voldoen aan een maximaal netto maandinkomen, excl. vakantietoeslag, van:

1. Alleenstaande ouder/verzorger: max. Ä 933,00

2. Gehuwde of samenwonende ouders/verzorgers: max. Ä 1.334,00

Indien u aan de bovenstaande criteria voldoet, kunt u de onderstaande antwoordstrook invullen en uiterlijk op vrijdag 21 juni 2019 in leveren bij: J. Keuning, Alexanderhôf 10, 9051KW Stiens

De vakantietas wordt alleen bezorgd op woensdagavond 10 juli 2019 tussen 18.00 en 20.00 uur